Vlees en vis
Fysische testen
- nettogewicht
- gedeglaceerd gewicht + incl. glacage
- gas composition headspace (oxygen, carbon dioxide, nitrogen)
Microbiologie
- aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C – 22 °C
- schimmels en gisten
- lactobacillen
- enterobacteriaceae bij 37°C
- ß-glucuronidase positieve E. coli
- coagulase positieve staphylococcen
- Listeria monocytogenes (in 25g)
- Salmonella (in 25 g, 10 g)
- Vibrio parahaemolyticus – Vibrio cholerae
- Campylobacter
- Yersinia enterocolitica in 10 g
- Shiga-toxine producerende E. coli (STEC)
- E. coli O157
- hepatitis A
- norovirus (GGI + GGII)
Voedingswaarde
- vocht, droge stof
- as
- eiwit
- vet na zure hydrolyse (Weibull)
- reducerende suikers na inversie (als glucose)
- voedingsvezels (Asp)
- vetzuurspectrum (C4 tot C24)
- totaal koolhydraten (berekend)
- energetische waarde (kcal en kJ)
- zout (Na*2.5)
- cadmium (Cd)
- lood (Pb)
- kwik (Hg)
- arseen (As)
- tin (Sn)
Additieven en zoetstoffen
- fosfaten (als P2O5)
- sulfiet (als SO2)
- polyfosfaten
- nitriet (colorimetrie)
- nitraat (colorimetrie)
Ongewenste stoffen, contaminanten, pesticiden
- pesticides screening GC/LC
- histamine
- vluchtige basen (als N)
- dioxines en PCB
- polyaromatische koolwaterstoffen (benzo(a)anthraceen,chryseen,benzo(b)fluorantheen,benzo(a)pyreen)
PCR
- identificatie vis PCR
- DNA van rund, paard, varken, kip, kalkoen, geit, schaap
Divers
- wateractiviteit (25°C)
- pH
- zout (als NaCl via titratie chloriden)
- hydroxyproline en collageen (H% x 8)
- glucose, fructose, sacharose, maltose, lactose
- zetmeel (kwantitatief)
- collageen/vleeseiwit
- meat content (stikstof/3.5+vet)
- vleeseiwit (berekend)
- vocht/eiwit