Dranken
Fysische testen
- uitzicht + reuk
- nettovolume
- Microbiologie
- aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C
schimmels en gisten
- lactobacillen
- enterobacteriaceae bij 37°C
- ß-glucuronidase positieve E. coli
- Salmonella (in 25 g)
- steriliteitstest
Voedingswaarde
- vocht, droge stof
- as
- eiwit
- vet na zure hydrolyse (Weibull)
- reducerende suikers na inversie (als glucose)
- voedingsvezels (Asp)
- vetzuurspectrum (C4 tot C24)
- totaal koolhydraten (berekend)
- energetische waarde (kcal en kJ)
- zout (Na*2.5)
Vitamines
Mineralen en metalen
Additieven en zoetstoffen
- synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwalitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
- synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwantitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
- sorbinezuur en benzoezuur
- citroenzuur
- sulfiet (als SO2)
- sorbitol, maltitol, xylitol
- acesulfam K, saccharine, aspartaam, neohesperidine
- steviolglycosiden
Toxines
- patuline
- aflatoxine M1
PCR
- DNA afkomstig van GMO
Divers
- pH
- dichtheid (20°C)
- °Brix
- totale zuurheid (als azijnzuur, citroenzuur, melkzuur)
- cafeïne
- kinine
Specifieke analyses per productgroep
- bitterheid
- vergistingsgraad
- extract van de stamwort
- schijnbaar en reëel extract
- ethanol
- formolgetal