Chocolade
Fysische testen
- uitzicht + reuk
- nettogewicht
Microbiologie
- aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C
- enterobacteriaceae bij 37°C
- ß-glucuronidase positieve E. coli
- Salmonella (in 25 g)
Voedingswaarde
- vocht, droge stof
- as
- eiwit
- vet na zure hydrolyse (Weibull)
- reducerende suikers na inversie (als glucose)
- voedingsvezels (Asp)
- vetzuurspectrum (C4 tot C24)
- totaal koolhydraten (berekend)
- energetische waarde (kcal en kJ)
- zout (Na*2.5)
Additieven en zoetstoffen
- synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwalitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
- synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwantitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
- sorbinezuur en benzoezuur
- sorbitol, maltitol, xylitol
Ongewenste stoffen, contaminanten, pesticiden
- pesticides screening GC/LC
- polyaromatische koolwaterstoffen (benzo(a)anthraceen,chryseen,benzo(b)fluorantheen,benzo(a)pyreen)
Divers
- wateractiviteit (25°C)
- droge vetvrije cacaobestanddelen (op basis van theobromine)
- melkeiwitten (wei-eiwit en caseine)
- melkvet