Bereide gerechten
Fysische testen
- uitzicht + reuk
- nettogewicht
- gas composition headspace (oxygen, carbon dioxide, nitrogen)
Microbiologie
- aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C
- schimmels en gisten
- lactobacillen
- enterobacteriaceae bij 37°C
- coliformen
- ß-glucuronidase positieve E. coli
- coagulase positieve staphylococcen
- Bacillus cereus bij 30°C
- Listeria monocytogenes (in 25g)
- Salmonella (in 25 g)
Voedingswaarde
- vocht, droge stof
- as
- eiwit
- vet na zure hydrolyse (Weibull)
- reducerende suikers na inversie (als glucose)
- voedingsvezels (Asp)
- vetzuurspectrum (C4 tot C24)
- totaal koolhydraten (berekend)
- energetische waarde (kcal en kJ)
- zout (Na*2.5)
Vitamines
Mineralen en metalen
- cadmium (Cd)
- lood (Pb)
- kwik (Hg)
- arseen (As)
- tin (Sn)
Additieven en zoetstoffen
- synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwalitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
- synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwantitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
- sorbinezuur en benzoezuur
- glutaminezuur
- ascorbinezuur
- sulfiet (als SO2)
Ongewenste stoffen, contaminanten, pesticiden
- pesticides screening GC/LC
- histamine
- vluchtige basen (als N)
Toxines
- ochratoxine A
- aflatoxines (B1,B2,G1,G2)
- deoxynivalenol (DON)
- HT2 en T2 toxines
- zearalenone (ZEA)
- fumonisine
PCR
- DNA afkomstig van GMO
- DNA van paard
Divers
- gluten
- soyaeiwit
- melkeiwitten (wei-eiwit en caseine)